Dlhoročná opora späť na Tehelnom poli: Jurij Medveděv opäť belasý

ŠK Slovan získal druhú letnú posilu.

Druhou letnou posilou belasých je hráč, ktorý dlhodobo patril k našim oporám a podieľal sa na piatich zo šiestich titulov v sérii. Zároveň je to autor jedného z najpamätnejších a najdôležitejších gólov z posledných rokov. Jurij Medveděv je späť na Tehelnom poli.

Vedenie ŠK Slovan podpísalo s 27-ročným českým obrancom, ktorý sa narodil v Kazachstane, trojročný kontrakt.

„Jurij Medveděv bol našou dlhoročnou oporou a dôležitým hráčom. Sám prejavil záujem o návrat domov a z pohľadu klubu by bola škoda nevyužiť možnosť získať takto kvalitného hráča. Futbalový život jednoducho prináša aj takéto príbehy a sme veľmi radi, že Jurij začne svoj druhý úsek kariéry v Slovane. Veríme, že bude prinajmenšom rovnako úspešný ako ten prvý. Jurij prichádza späť do známeho prostredia, v podstate ako domov, čo je výhoda z pohľadu adaptácie. Získavame v ňom kvalitnú alternatívu na kraj obrany i potrebné zvýšenie konkurencie, ktoré je nevyhnutné z pohľadu počtu zápasov, ktoré sú pred nami. Dohodli sme sa na trojročnom kontrakte,“ povedal Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu.

„Vraciam sa späť domov, do klubu, kde som prežil krásne obdobie a do Bratislavy, kde sa mi narodil syn. Verím, že aj moje druhé pôsobenie v belasom bude úspešné, a bude sa nám spoločne dariť a naplníme ciele, ktoré má klub stanovené. Je to krásny pocit, byť opäť na Tehelnom poli, kde som za Slovan odohral veľa pamätných zápasov. Teším sa aj na bývalých spoluhráčov a realizačný tím. Som veľmi rád, že som späť,“ vyhlásil Jurij Medveděv. 

Jurij Medveděv sa hráčom najúspešnejšieho slovenského klubu stal už začiatkom roka 2018. Rodák z Kazachstanu, ktorý však odmalička vyrastal v Česku, pôsobil u našich susedov vo Viktorii Plzeň či na hosťovaní v Baníku Sokolov. V lete 2017 prišiel po prvýkrát na Slovensko, keď v drese Senice hneď zaujal svojou rýchlosťou i ochotou podporovať ofenzívu. Na Záhorie sa v rámci hosťovania vrátil aj na jar 2018. Medzi opory najúspešnejšieho slovenského klubu sa napevno zaradil v priebehu roka 2019, keď prispel k nášmu prvému titulu v rámci súčasnej úspešnej éry, a bol autorom jedného z najdôležitejších a najpamätnejších gólov poslednej dekády. V odvete play-off Európskej ligy 2019/20 na pôde PAOK FC nás krásnou strelou spoza šestnástky poslal do vedenia a nasmeroval za postupom do skupinovej fázy.

Aj v nej bol pevnou súčasťou zostavy. Bol pri piatich zo šiestich posledných titulov a patril k hráčom, na ktorých sme sa mohli na ihrisku vždy naplno spoľahnúť. Po ročnej anabáze v Soči sa vracia domov, do známeho prostredia na Tehelné pole.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Tigran Barseghjan bol opäť gólovým hrdinom belasých.
Vstupenky sa predávajú vo forme vouchera.
Názory trénerov po zápase 7. kola Niké ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava (1:2).

Neprehliadnite

Tigran Barseghjan bol opäť gólovým hrdinom belasých.
Vstupenky sa predávajú vo forme vouchera.
Nemáte permanentku, ale chceli by ste si ju zaobstarať pre seba alebo svojich blízkych na nasledujúcu sezónu 2025/2026?

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.