PREVIEW: FC Blau-Weiß Linz - ŠK Slovan Bratislava

Belasých v stredu o 16:00 čaká druhý prípravný zápas.

Sústredenie v Rakúsku pokračuje druhým prípravným zápasom. Zverenci Vladimíra Weissa st. sa v stredu o 16:00 v Linzi stretnú s miestnym klubom Blau-Weiß, účastníkom rakúskej Bundesligy. Zápas vám ponúkneme naživo na Slovan TV.

Belasí majú za sebou úvodný prípravný duel, v ktorom bulharskému Ludogorcu podľahli tesne 0:1. Našu najväčšiu šancu na skórovanie mal Tigran Barseghjan, ktorého strela spoza šestnástky skončila na pravej žrdi.

„Určite sme mali inú predstavu, najmä sme čakali, že budeme mať lepší pohyb. Začiatok nebol zlý, no vpredu sme si vytvorili málo šancí. Boli sme takí ťažší, možno sa prejavila aj únava po tréningoch i obmedzené možnosti točiť niektoré pozície. Chceli sme nechať hrať pôvodnú jedenástku dlhšie, neskôr sme prestriedali a poslali sme tam aj mladých hráčov. Čelili sme veľmi kvalitnému súperovi, ku koncu sme boli trochu nebezpečnejší. Na úvod to bol taký štandardný prípravný zápas, v ktorom sme však tentoraz ukázali menej než by sme chceli. Chýbala súčinnosť i lepší pohyb smerom dopredu, naopak, v strede sme boli statickejší s ľahkými stratami. V tejto fáze prípravy sa môže stať, že odohráte duel, v ktorom nie všetko beží podľa plánu. Za súperom sme zaostali predovšetkým v intenzite,“ vrátil sa asistent trénera Boris Kitka k prípravnému stretnutiu s Ludogorcom.

Ako je v príprave bežné, v stredu s Blau-Weiß Linz uvidíme určité zmeny v základnej zostave i čo sa týka minutáže hráčov.

„Je možné, že sa viac objavia aj mladší hráči. Pomedzi zápasmi trénujeme, preto sa zostavu snažíme rotovať a rozkladať záťaž. Rakúska liga má svoju nespornú kvalitu, náš súper síce nehral v skupine o titul, no z pohľadu fyzickej pripravenosti či nasadenia to bude zdatný protivník. Budeme musieť nájsť najvhodnejšiu zostavu na daný moment, prípadne si znovu vyskúšať niektoré pozície. Chceme vidieť aj mladších hráčov, aby sme na sobotu s Klužom mohli zase viac využiť tých, ktorí odohrali viac s Ludogorcom,“ pokračoval Boris Kitka.

Belasí na hernom sústredení trénujú v takmer kompletnom zložení, samozrejme, naďalej bez našich štyroch reprezentantov.

„Všetci sa snažia v príprave trafiť optimálnu hranicu záťaže v kombinácii so zápasmi. Preto je pre nás dôležité udržať dobrý zdravotný stav mužstva. Pri úzkom a ešte nie kompletnom kádri a dôležitých zápasoch, ktoré sa blížia, precízne plánujeme zaťaženie, aby sme sa vyhli zraneniam. Menšie problémy mal akurát Sharani Zuberu, ktorý je v nábehovom tréningu, ostatní sú v poriadku. Určitá únava je v období letnej prípravy normálna. Záleží na správnom načasovaní. Musíme zlepšiť niektoré herné činnosti, posúvať tím dopredu, a zároveň udržať mužstvo zdravé. Popritom pracujeme s viacerými mladými hráčmi, pre ktorých je to dobrá príležitosť i skúška, aby videli, kde sa aktuálne nachádzajú. Toto sú hlavné ciele herného sústredenia,“ uzavrel Boris Kitka.

Predstavenie súpera

FC Blau-Weiß Linz je pomerne mladý klub, ktorý vznikol v roku 1997. Klubovými farbami odkazuje na FC Linz, ktorý v roku 1997 kvôli finančným ťažkostiam splynul s LASK, slávnejším klubom z hlavného mesta spolkového štátu Horné Rakúsko. Blau-Weiß v sezóne 2022/23 vyhral druhú rakúsku ligu a historicky premiérovo postúpil medzi elitu (druhú ligu vyhral aj v ročníku 2020/21, neuchádzal sa však o prvoligovú licenciu). Náročnú nováčikovskú sezónu zvládol úspešne, keď obsadil celkovú deviatu priečku z dvanástich tímov, a zabezpečil si účasť medzi elitou aj v nadchádzajúcom ročníku. Za zmienku stoja niektoré pozoruhodné výsledky ako napríklad víťazstvo 1:0 na pôde Red Bull Salzburg, domáci triumf 2:0 v mestskom derby nad LASK či domáce remízy 1:1 s Red Bull Salzburg a Sturmom Graz, naším premožiteľom z Európskej konferenčnej ligy a čerstvým rakúskym majstrom. Najväčšou ofenzívnou hrozbou bol pre súperov brazílsky rodák Ronivaldo, ktorý však disponuje aj rakúskym pasom. Bielo-modrým nielenže 19 gólmi pomohol k postupu medzi elitu, ale v uplynulej sezóne v rakúskej Bundeslige zaznamenal 10 gólov. Inak tvoria káder predovšetkým domáci rakúski futbalisti, hlavným trénerom je Gerald Scheiblehner. FC Blau-Weiß Linz hráva domáce zápasy na novučičkom Hofmann Personal Stadion s kapacitou pre bezmála 6000 fanúšikov.

Dôležité informácie

Prípravný zápas FC Blau-Weiß Linz – ŠK Slovan Bratislava sa odohrá v stredu 26. júna o 16:00 v Linzi. Fanúšikov informujeme, že zápas sa odohrá za zatvorenými dverami bez divákov. Vopred vám ďakujeme za pochopenie. Prostredníctvom Slovan TV vám však ponúkneme priamy prenos.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Tigran Barseghjan bol opäť gólovým hrdinom belasých.
Vstupenky sa predávajú vo forme vouchera.
Názory trénerov po zápase 7. kola Niké ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava (1:2).

Neprehliadnite

Tigran Barseghjan bol opäť gólovým hrdinom belasých.
Vstupenky sa predávajú vo forme vouchera.
Nemáte permanentku, ale chceli by ste si ju zaobstarať pre seba alebo svojich blízkych na nasledujúcu sezónu 2025/2026?

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.