Nastúpi jedno dobré mužstvo pripravené postúpiť

Belasí v stredu o 19:00 vyzvú FC Struga.

Nová sezóna sa začína! Belasí hneď na úvod odohrajú veľmi dôležitý zápas 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov UEFA s FC Struga. Úvodný výkop je v stredu o 19:00 na Tehelnom poli.

Informácie pre fanúšikov nájdete TU

Pozvánku do predzápasovej fanzóny nájdete TU.  

„V stredu nastúpi jedno dobré mužstvo, pripravené postúpiť. Jeden dobrý tím, ktorý bude po dlhších rokoch stáť na slovenských hráčoch, v základnej zostave ich môže byť šesť až osem. K starším skúsenejším hráčom sa pridali viacerí hráči z juniorky či Akadémie. Sme dobre naladení, na ihrisko vybehne dobrý Slovan, ktorý tam nechá celé srdce,“ povedal hlavný tréner Vladimír Weiss st. na predzápasovej tlačovej konferencii.

Aj na sedemnástom európskom zápase po sebe bude na Tehelnom poli päťciferná kulisa. V utorok večer sme dosiahli magickú hranicu 10 000 fanúšikov.

„Verím, že nás ľudia prídu podporiť v ešte väčšom počte. Prvý zápas je vždy najnáročnejší. Struga nie je u nás známy klub, no má dobré finančné zázemie a chce postúpiť, rovnako ako my. Čaká nás náročný dvojzápas, no verím, že s dobrým koncom. Fanúšikovia sú naozaj náš dvanásty hráč a už nám veľakrát pomohli, a zažili sme spolu nezabudnuteľné momenty. Veľmi si prajem, aby ich bolo v stredu na štadióne čo najviac,“ uviedol hlavný tréner belasých.

Od pondelka s mužstvom trénujú aj traja reprezentanti, ktorí sa predstavili na ME 2024 – Juraj Kucka, Guram Kašia a David Strelec. Cesar Blackman sa k tímu pripojí v najbližšom čase, v prvom zápase so Strugou si totiž aj tak musí odpykať trest za vylúčenie v poslednom európskom súboji so Sturmom Graz.

„Reprezentanti vyzerali na tréningu vynikajúco, takže na zápas budú k dispozícii,“ pokračoval Vladimír Weiss st., ktorý sa dotkol aj zdravotného stavu tímu pred stretnutím. „Nie je to také vážne, ako to na prvý pohľad vyzeralo, a ako sme sa obávali. Tigran má natiahnutý bočný väz. Do zajtrajšieho zápasu ešte nebude k dispozícii, no do odvety už možno áno. Posilňuje sval, nemá takú bolesť ako predtým, každým dňom je to lepšie. Verím, že v krátkej dobe bude späť. Ostatní hráči sú zdraví a pripravení na zajtrajší zápas.“

Čo môžeme očakávať od FC Struga, majstra Severného Macedónska? „Hráči z Balkánu vynikajú dynamickou technikou. Struga získala v lete šesť posíl, tím prešiel zmenou i v podobe nového trénera. Náš súper má ofenzívnu kvalitu, skúsenejších hráčov, silných na lopte. Musíme si dať pozor a hrať doma aktívne. Chceme zvíťaziť. Verím, že postavím jedenástku, ktorá bude od prvej minúty nebezpečná. Určite tam pošlem to najsilnejšie, čo momentálne máme, samozrejme až na Barseghjana a Blackmana,“ uzavrel Vladimír Weiss st.

Dôležité informácie

Prvý zápas 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov 2024/25 ŠK Slovan Bratislava – FC Struga sa začína v stredu 10. júla o 19:00 na Tehelnom poli. Duel povedie francúzska rozhodkyňa Stéphanie Frappartová, asistovať jej budú krajania Mikael Berchebru a Steven Torregrossa.

Informácie pre fanúšikov nájdete TU

Pozvánku do predzápasovej fanzóny nájdete TU.  

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Títo permanentkári získajú ako kompenzáciu 50-percentnú zľavu.
UEFA potvrdila našu európsku súpisku.
Takto sa písala história!

Neprehliadnite

Prvá fáza predaja potrvá do pondelka do 10:00.
Prvá fáza predaja sa spúšťa v piatok.
Evidujeme obrovský nárast záujmu o permanentky.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.