Návrat známej a stále perspektívnej tváre: Alen Mustafič opäť belasý

Klub sa so stredopoliarom z Bosny a Hercegoviny dohodol na trojročnom kontrakte.

ŠK Slovan Bratislava získal v letnom prestupovom období ďalšiu posilu. Belasý dres si opäť oblečie 25-ročný stredopoliar Alen Mustafič, ktorý už v nedávnej minulosti pôsobil v hlavnom meste Slovenska. Do najúspešnejšieho slovenského klubu prestupuje z dánskeho Odense, v Bratislave podpísal trojročný kontrakt.  

Alen Mustafič nosil belasý dres v rokoch 2020 – 2022, zvlášť v roku 2022 bol veľmi cennou súčasťou nášho mužstva ako v domácej súťaži, tak v európskych pohároch. Na jar 2023 zamieril zo Slovana do dánskeho Odense, dnes sa vracia natrvalo späť do Bratislavy.

„Alena Mustafiča veľmi dobre poznáme z jeho predošlého belasého pôsobenia, vieme o jeho kvalitách i potenciáli. Je to stále perspektívny futbalista, ktorý sa môže naďalej zlepšovať a byť pre klub zaujímavý aj smerom do budúcna. Keď sa nám naskytla príležitosť získať ho späť na trvalý prestup z Odense, neváhali sme, a využili sme ju. Prinesie nám ako rozšírenie možností do stredu poľa, tak i spomínanú perspektívu. Alen je univerzálny futbalista, čím nám môže veľmi pomôcť. Výhodou je, že prichádza späť do známeho prostredia, takže sa dokáže rýchlo adaptovať. Sme veľmi radi, že sme sa s Alenom dohodli na trojročnom kontrakte, a stáva sa naším hráčom," povedal Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu.

„Som veľmi šťastný, že som späť. V Slovane sa cítim ako doma. Dobre poznám chalanov, mužstvo i klub. V tíme panuje dobrá konkurencia, teším sa, že ma bude posúvať dopredu. Dovolím si povedať, že po roku a pol sa vraciam skúsenejší, a môžem byť pre tento tím ešte platnejší. Som odhodlaný odvádzať v belasom drese svoje maximum a neviem sa dočkať, kým znovu nastúpim na Tehelnom poli,“ vyhlásil Alen Mustafič.

Alen Mustafič je pre všetkých belasých známou tvárou. Do Slovana Bratislava prišiel prvýkrát ešte v januári 2020 z FK Sarajevo, najprv na polročné hosťovanie. Ligový debut v belasom si odbil v najlepšom možnom zápase – presne 20. júna 2020 pri našom víťazstve 3:2 v Žiline, ktorým sme spečatili druhý majstrovský titul v rade.

V lete 2020 sme s ním podpísali štvorročný kontrakt, nasledujúcu sezónu 2020/21 strávil na hosťovaní v FC Nitra. V lete 2021 sa vrátil do hlavného mesta, a v majstrovskom ročníku 2021/22 si pripísal 16 ligových štartov s bilanciou 2 góly a 2 asistencie. Najmä na jar sa vtedy dostal do výbornej formy, keď dal aj postupový a veľmi pekný gól v semifinálovej odvete Slovenského pohára s Trenčínom. Na jeseň 2022 už patril k stabilným členom našej základnej zostavy ako v domácej súťaži, tak aj pri úspešnej ceste Európskou konferenčnou ligou. Začiatkom roka 2023 prestúpil do dánskeho Odense BK, odkiaľ uplynulú jar hosťoval v poľskom Slask Wroclav. Je niekdajším mládežníckym reprezentantom Bosny a Hercegoviny.

Vizitka Alena Mustafiča

Dátum narodenia: 5. júla 1999 v Tuzle, Bosna a Hercegovina

Výška: 185 cm

Kluby: Sloboda Tuzla (BIH), FK Sarajevo (BIH), ŠK Slovan Bratislava, FC Nitra, Odense BK (DEN), Slask Wroclav (POL)

Reprezentácia: Bosna a Hercegovina U19 (6 štartov)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Títo permanentkári získajú ako kompenzáciu 50-percentnú zľavu.
UEFA potvrdila našu európsku súpisku.
Takto sa písala história!

Neprehliadnite

Prvá fáza predaja potrvá do pondelka do 10:00.
Prvá fáza predaja sa spúšťa v piatok.
Evidujeme obrovský nárast záujmu o permanentky.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.