Filip Lichý bude získavať hernú prax na hosťovaní

Mladý stredopoliar bude hosťovať v najvyššej českej lige.

Filip Lichý bude získavať hernú a zápasovú prax na hosťovaní v najvyššej českej súťaži. Mladý stredopoliar bude hosťovať v českom klube FK Dukla Praha, kde strávi nasledujúcu sezónu.

Niekdajší slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý vyšiel z Akadémie ŠK Slovan, sa bude môcť futbalovo rozvíjať v kvalitnej českej lige. Súčasťou dohody medzi klubmi je aj nepovinná opcia, pričom Slovan zároveň s Filipom Lichým predĺžil kontrakt, ktorý by vypršal v lete 2025.

„S Filipom Lichým sme diskutovali o jeho súčasnosti i budúcnosti v Slovane. Uvedomujeme si, čo je v tejto fáze jeho kariéry preňho kľúčové, a to je herná prax. Vyhoveli sme Filipovi v jeho vôli ísť na hosťovanie, kde by mohol získať väčší herný priestor. Aj po diskusii s hlavným trénerom sme spoločne dospeli k záveru, že pre Filipa je v tomto veku najdôležitejšie pravidelne hrávať, aby mohol rozvíjať svoj potenciál i talent. Hosťovanie v kvalitnej českej lige by mu v tomto smere mohlo pomôcť. S Filipom sme zároveň predĺžili kontrakt, ktorý by mu vypršal budúce leto, takže budeme pozorne sledovať jeho výkony a držať mu palce,“ povedal Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu.

Filip Lichý je súčasťou prvého tímu belasých od januára 2020, keď s ním Slovan podpísal prvú profesionálnu zmluvu. Seniorský debut si odbil 22. februára 2020 pri domácom víťazstve 2:0 nad Trenčínom, premiérový ligový gól dal do siete rovnakého súpera v poslednom kole ročníka 2020/21. Jeho sľubný rozbeh pribrzdilo zranenie kolena, kvôli ktorému vynechal podstatnú časť práve spomenutej sezóny 2020/21. Rok 2022 strávil na hosťovaní v Ružomberku, po ktorom sa vrátil späť do Bratislavy, a v základnej zostave odohral pamätný osemfinálový duel Európskej konferenčnej ligy v Bazileji (2:2). V uplynulom ročníku odohral v Niké lige bezmála tisíc minút. 

V ročníku 2024/25 bude hosťovať v FK Dukla Praha, ktorá sa vrátila do najvyššej českej ligy, a kde sa stretne s ďalším Slovákom, brankárom Matúšom Hruškom. Dukla Praha vstúpila do sezóny domácou prehrou 1:3 s Viktoriou Plzeň.  

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Títo permanentkári získajú ako kompenzáciu 50-percentnú zľavu.
UEFA potvrdila našu európsku súpisku.
Takto sa písala história!

Neprehliadnite

Prvá fáza predaja potrvá do pondelka do 10:00.
Prvá fáza predaja sa spúšťa v piatok.
Evidujeme obrovský nárast záujmu o permanentky.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.