Chceme dobre vstúpiť do Niké ligy

Belasí sa v sobotu o 20:30 stretnú s KFC Komárno.

Začína sa Niké liga 2024/25! Belasí ako úradujúci majstri už tradične vstúpia do novej sezóny na pôde nováčika súťaže. Do Niké ligy postúpilo historicky premiérovo KFC Komárno, s ktorým sa stretneme v úvodnom kole. Výkop je v sobotu o 20:30 v Zlatých Moravciach.

Informácie o vstupenkách do sektora hostí nájdete TU.

Priamy prenos odvysiela televízia DAJTO, resp. streamovacia platforma VOYO.

Belasých čaká na úvod odhodlaný nováčik, ktorý má v kádri viacerých zaujímavých futbalistov. Pre nás je prioritou dobre začať novú sezónu Niké ligy.

„Zápas bude taký, aký si ho spravíme. Začiatok je vždy nevyspytateľný, navyše čelíme nováčikovi, ktorý v lete získal pár nových hráčov. Pre prvé kolo je to menšia neznáma. Chceme sa najmä pozerať na svoj výkon a dobre vstúpiť do novej ligovej sezóny. Vieme, aký je vstup dôležitý. Nič nechceme na začiatku podceniť,“ povedal asistent trénera Boris Kitka.

Naša výprava sa v noci zo stredy na štvrtok vrátila do Bratislavy po fyzicky i emočne náročnom zápase v Celje. V Slovinsku sme hrali viac než hodinu v početnom oslabení, a duel nám vzal mnoho síl. Pre Komárno je to samozrejme úvodný súťažný duel v novom ročníku.

„Zdravotný stav po Celje bol okej, akurát Juraj Kucka mal menšie problémy, no nič vážne. V zostave samozrejme budú určité zmeny, uvidíme, v akom rozsahu. Musíme sa správne a rozumne rozhodnúť. Teraz je naša koncentrácia na sobotňajšom zápase, utorkový je na rade až po ňom. Hráme v krátkom slede po sebe, preto by bolo veľmi dobré, ak by sme do ligy vstúpili pozitívne a dodalo by nám to pred odvetou takú pohodu i priaznivú atmosféru. Nejaké zmeny určite budú, no koľko a aké sa rozhodneme až po tréningu,“ pokračoval Boris Kitka.

Čo bude v úvodnom ligovom stretnutí dôležité pre úspech? „Aby sme mali hru pod kontrolou a dokázali počas zápasu zvyšovať intenzitu. Očakávame, že Komárno bude dobre organizované a koncentrované, a bude sa nás snažiť držať na dištanc od brány. Dôležitá bude intenzita našej hry, hra bez lopty i dobrý pohyb smerom hore,“ pokračoval asistent trénera, ktorý sa stretne s naším bývalým hráčom a svojím bývalým zverencom Jakubom Sylvestrom, ktorý v minulosti pôsobil v Slovane Bratislava. Teraz bude stáť na opačnej strane.

„Jakuba som trénoval aj v reprezentácii, máme spolu veľmi dobrý vzťah. Videl som ho v pár zápasoch v druhej lige, dosť posilnil vrchnú formáciu Komárna. Vydrží dlho behať a stále je rýchly, takže ak nastúpi, musíme si dať aj naňho pozor,“ uzavrel Boris Kitka.

Predstavenie súpera

KFC Komárno prvýkrát v histórii postúpilo do najvyššej súťaži po tom, ako v minulej sezóne vyhralo druhú najvyššiu súťaž s trojbodovým náskokom pred Petržalkou, a štvorbodovým pred Prešovom.

Keďže v Komárne prebieha rekonštrukcia štadióna, bude nováčik zatiaľ hrávať svoje domáce stretnutia v Zlatých Moravciach. Skúsený tréner Mikuláš Radványi, ktorému asistuje náš bývalý hráč Kornel Saláta, má k dispozícii konsolidované mužstvo, ktoré bolo po postupe zaujímavo doplnené. Spomedzi letných posíl môžeme spomenúť českého brankára Jakuba Trefila i jeho krajana, obrancu Ondřeja Rudzana, ktorého si pamätáme zo Skalice. Bohaté skúsenosti má stredný obranca Róbert Pillár, a zaujímavým menom do ofenzívy je Jozef Špyrka, bývalý hráč Podbrezovej. Pozor si musíme dať aj na útočníka Patrika Voleského, ktorý dvanástimi gólmi výrazne prispel k postupu Komárna medzi elitu. Známym menom pre slovanistov je náš bývalý hráč Jakub Sylvestr. Dnes 35-ročný ofenzívny futbalista, ktorý zo Slovana v lete 2010 prestúpil do Dinama Záhreb, sa po viacerých angažmánoch v zahraničí vrátil v zime na Slovensko, a v drese Komárna si môže opäť zahrať v našej najvyššej súťaži.

Komárno odohralo šesť prípravných zápasov s bilanciou dve víťazstvá, tri remízy a jedna prehra. V generálke remizovalo s MTK Budapešť 0:0.

Dôležité informácie

Zápas 1. kola Niké ligy 2024/25 KFC Komárno – ŠK Slovan Bratislava sa začína v sobotu 27. júla o 20:30 v Zlatých Moravciach. Duel povedie rozhodcovská trojica Gemzický – Poláček, Jekkel. Od novej sezóny bude na všetkých zápasoch Niké ligy k dispozícii systém VAR.

Informácie o vstupenkách do sektora hostí nájdete TU.

Priamy prenos odvysiela televízia DAJTO, resp. streamovacia platforma VOYO.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Títo permanentkári získajú ako kompenzáciu 50-percentnú zľavu.
UEFA potvrdila našu európsku súpisku.
Takto sa písala história!

Neprehliadnite

Prvá fáza predaja potrvá do pondelka do 10:00.
Prvá fáza predaja sa spúšťa v piatok.
Evidujeme obrovský nárast záujmu o permanentky.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.