Víťazný vstup do Niké ligy

KFC Komárno – ŠK Slovan Bratislava 1:4.

ŠK Slovan v 1. kole Niké ligy 2024/25 zvíťazil nad nováčikom súťaže, KFC Komárno, vysoko 4:1. Najbližšie nás v utorok o 20:30 čaká doma odveta 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov s NK Celje. 

Belasí nastúpili v kompletne obmenenej základnej zostave oproti stredajšiemu zápasu v Celje, kapitánsku pásku si navliekol Lukáš Pauschek.

Na výborne pripravenom trávniku sa od úvodu hral svižný futbal. Už v piatej minúte sme vsietili prvý gól Niké ligy 2024/25. Postaral sa oň symbolicky najlepší strelec uplynulého ročníka. Tigran Barseghjan premenil penaltu, ktorej predchádzal faul Diviša na centrujúceho Vojtka. Komárno sa z tohto úderu postupne spamätávalo a kontroval akciou Sliackeho, po ktorej Trnovský zasiahol. V 19. min však už bolo vyrovnané, keď po centri na zadnú žrď sklepol Ganbold pod seba Sylvestrovi, a ten prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 1:1. Belasí mohli rýchlo odpovedať, koncovke Marcelliho na bližšej žrdi chýbali milimetre. Následne Trnovský vyrazil strelu Špyrku, a Marcelli z dobrej pozície trafil brankára Trefila. Hralo sa v dobrom tempe i s ďalšími šancami. Vo veľkej bol Sylvestr, ktorý to skúsil k pravej žrdi, Trnovský vytiahol výborný zákrok. Na opačnej strane Marcelli priťukol Vojtkovi, ten namieril z prvej, Trefil vyboxoval. V závere prvého polčasu sme sa predsa len znovu ujali vedenia. Barseghjan udržal loptu na hrote a dal ju Toličovi, ktorý sa kľučkou zbavil obrancu a snažil sa prehodiť Trefila. To sa mu podarilo, brániaci hráč však ešte loptu hlavou vyrazil z čiary, no len k Marcellimu, ktorý už na našu radosť trafil po zemi k pravej žrdi – 1:2.

Aj po prestávke sa začalo zostra. Ako prví pohrozili domáci, keď Sliacky zakončoval na zadnej žrdi, Trnovský dobre zasiahol. Hneď z protiútoku Isaac priťukol do výbornej pozície Toličovi, ten namieril tesne vedľa. Nepríjemný moment sme videli v 67. min, keď Sylvestr po súboji s Pauschekom zakončil vedľa. Náš dnešný kapitán žiaľ po tomto súboji zostal s bolesťou na trávniku, a musel predčasne striedať, keď ho nahradil Guram Kašia. Komárno sa následne snažilo zvýšiť aktivitu, naša defenzíva však pracovala dobre. V 80. min sme sa dočkali vytúženej gólovej poistky, a bol to Róbert Mak, ktorý si po krásnej akcii otvoril gólový účet na Slovensku. Po ´biliarde´ v šestnástke a priťuknutí od Toliča umiestnil loptu k ľavej žrdi - 1:3. V nadstavenom čase ešte Strelec po kolmici od Toliča a samostatnom pridal náš štvrtý gól - 1:4.

 

KFC Komárno – ŠK Slovan Bratislava 1:4 (1:2) - hrali v Zlatých Moravciach

Góly: 19. Sylvestr - 5. Barseghjan (z 11 m), 43. Marcelli, 80. Mak, 90. Strelec

Žlté karty: 4. Diviš, 83. Ganbold - 83. Vojtko

Rozhodovali: Gemzický – Poláček, Jekkel

Návšteva: 1915 divákov

Komárno: Trefil – Diviš, Špiriak, Pillár, Šmehyl (79. G. Nagy) – Ožvolda (65. T. Németh), M. Šimko – Ganbold, Špyrka (87. Voleský), Sliacky (65. Bayemi) - Sylvestr (87. G. Tóth)

Slovan: Trnovský – Medveděv, Pauschek (71. Kašia), Voet, Vojtko – Mustafič (65. Savvidis), Szöke – Barseghjan (65. Mak), Tolič, Marcelli (81. Weiss) - Isaac (71. Strelec)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Tigran Barseghjan bol opäť gólovým hrdinom belasých.
Vstupenky sa predávajú vo forme vouchera.
Názory trénerov po zápase 7. kola Niké ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava (1:2).

Neprehliadnite

Tigran Barseghjan bol opäť gólovým hrdinom belasých.
Vstupenky sa predávajú vo forme vouchera.
Nemáte permanentku, ale chceli by ste si ju zaobstarať pre seba alebo svojich blízkych na nasledujúcu sezónu 2025/2026?

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.