Úvod Správy Fanúšikovia Fanúšikovia: Chceme pomôcť klubu v ťažkej situácii

Fanúšikovia: Chceme pomôcť klubu v ťažkej situácii

Fanúšikovské zoskupenie Ultras Slovan si nenechá ujsť virtuálny zápas na podporu klubu a zdravotníkov.

Na virtuálny zápas, v rámci ktorého odvysielame exkluzívny záznam zo stretnutia ŠK Slovan – Slavia Praha (z októbra 1991), sa predalo už viac než 1200 vstupeniek, čo si môžete pozrieť aj na počítadle na klubovom webe.

Fanúšikovia kúpou vstupenky priamo podporia klub v náročnej ekonomickej situácii pri výpadku príjmov spôsobeným prerušením súťaže a taktiež zdravotníkov v Bratislave na vytvorenie zázemia v tzv. bielej zóne a na nákup potrebného materiálu počas boja s koronavírusom.

Vstupenky sú od 10 eur v predaji TU!

Fanúšik kúpou vstupenky zároveň získava viaceré výhody a je v hre o atraktívne ceny. Viac informácií TU!

Na myšlienku klubu zorganizovať virtuálny zápas, ktorý sa uskutoční 3. mája o 16:30, reagujú aj naši priaznivci. Oslovili sme fanúšikovské zoskupenia a postupne budeme prinášať ich pohľady nielen na virtuálny zápas, ale aj na súčasnú situáciu a na to, ako chcú pomôcť klubu. Začíname rozhovorom s fanúšikovským zoskupením Ultras Slovan.

Ako vníma zoskupenie Ultras Slovan možnosť kúpou vstupeniek na virtuálny zápas pomôcť klubu a zdravotníkom?

Pandémia koronavírusu a s tým súvisiace problémy zasiahli takmer všetkých a všetko. Negatívne ovplyvnili viaceré odvetvia ekonomiky a osudy mnohých ľudí. Do zložitej ekonomickej situácie sa dostal aj náš milovaný klub, ktorý pre mnohých z nás znamená všetko. Preto nás možnosť pomôcť veľmi teší. Predsa len, spolu sme Slovan! Šport je v momentálnej situácii odstavený na vedľajšiu koľaj a prioritou číslo jeden je zdravie a záchrana životov. Bez obetavej práce zdravotníckeho personálu by to však nebolo možné. Uvedomuje si to aj samotný klub a preto virtuálny zápas pomôže nielen pri určitom pokrytí obrovských strát, ktoré Slovan v súčasnosti trápia, ale aj nášmu zdravotníctvu. Toto gesto nášho klubu, zvlášť v tejto situácii, si veľmi vážime. Preto sa budeme všetci snažiť pomáhať ako vieme.

Rozmýšľali ste interne o tom ako pomôcť v tejto situácii ešte predtým, než klub zverejnil informáciu o virtuálnom zápase?

Samozrejme, že áno. Veľakrát sme diskutovali o tom, či vytvoriť transparentný účet, kam by mohol každý jeden z nás dobrovoľne prispieť, či vytvoriť špeciálnu kolekciu oblečenia, z ktorej zisk by sa venoval klubu a naším zdravotníkom, alebo vytvoriť práve virtuálny zápas aj po vzore iných klubov zo zahraničia. Nakoniec klub prišiel s touto myšlienkou, takže o starosť menej pre nás (úsmev). Teraz je len na nás fanúšikoch, aby sme rozšírili povedomie o zápase medzi sebou a medzi ľudí, aby sa predalo čo najviac lístkov a podarilo sa nám vypredať staré Tehelné pole.

Naše fanúšikovské zoskupenia (Ultras Slovan, USP, Stará garda, Slovanista) spoločne prezentovali výzvu, aby permanentkári v prípade predčasného ukončenia sezóny nevyužili možnosť vrátenia peňazí a pomohli tak klubu. Reakcie ľudí na sociálnych sieťach boli vskutku pozitívne...

Myslíme si, že aj napriek tejto ťažkej situácii, v ktorej sme sa všetci ocitli, by pre každého slovanistu malo byť psou povinnosťou nenárokovať si peniaze z permanentky. Sme radi, že tento názor s nami zdieľa aj veľká väčšina majiteľov permanentiek, za čo im slúži veľká poklona.

Hneď od začiatku pandémie ste boli aktívni aj v oblasti pomoci druhým, spustili ste bezplatný dovoz potravín pre starších ľudí a verejne ste ďakovali zdravotníkom. Ako sa vyvíjajú tieto aktivity?

Musíme priznať, že k dnešku už nie je o našu pomoc taký veľký záujem ako na začiatku, starší ľudia už majú viac možností ako využiť rôzne sociálne služby na dovoz potravín a základných potrieb. Avšak tento nápad, s ktorým sme prišli medzi prvými v strednej Európe, mal veľký ohlas. V rámci Bratislavy sme pomohli veľa starším ľuďom s nákupmi potravín, liekov a iných vecí, čo nás nesmierne teší. Funguje to ako taxislužba, máme vytvorený dispečing, ktorý je on-line od 10:00 do 13:00 a kam sa môžu dôchodcovia ozvať a objednať si bezplatný dovoz potravín. Potraviny rozvážame v popoludňajších hodinách. Ak patríte do rizikovej skupiny a potrebujete pomoc, tak nás kontaktujte.

Predpokladáme, že na virtuálnom zápase zaplníte celý sektor pod hodinami, ako bolo zvykom na starom Tehelnom poli.

Pevne v to veríme a urobíme všetko pre to, aby sme virtuálny zápas promovali najlepšie ako sa bude dať. Naším cieľom je vypredať celý náš sektor a vytvoriť najväčší virtuálny kotol v Európe! Chceli by sme aj touto cestou vyzvať všetkých slovanistov, aby si kúpili lístky pre seba, blízkych, kamarátov a podporili klub v tejto ťažkej dobe. Dokážme všetkým vrátane neprajníkov, že MY SME SLOVAN, že sme viac ako iní fanúšikovia zo Slovenska, a že nás koronavírus ani neprajníci nezlomia!

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Títo permanentkári získajú ako kompenzáciu 50-percentnú zľavu.
UEFA potvrdila našu európsku súpisku.
Takto sa písala história!

Neprehliadnite

Prvá fáza predaja potrvá do pondelka do 10:00.
Prvá fáza predaja sa spúšťa v piatok.
Evidujeme obrovský nárast záujmu o permanentky.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.